Description
Mój krem nr 9 idealnie sprawdzi się u osób, które tęsknią za latem i zdrową, promienną cerą. Zawarte w nim oleje z nasion z marchwi, awokado i słodkich migdałów to dla skóry bomba witaminowa. Pozytywnie wpływają na nawilżenie naskórka, odżywiają, a także chronią skórę przed starzeniem się. Świeży ekstrakt z nagietka łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia, hydrolat oczarowy reguluje wydzielanie sebum i wyrównuje koloryt skóry. Krem ze względu obecność masła kakaowego natłuszcza, regeneruje i zmiękcza skórę, zaś olej z nasion marchwi nadaje jej naturalnego i słonecznego kolorytu. Wybierz Mój krem nr 9 i zadbaj o kondycję swojej skóry, gdzie bladość i zmęczenie zastąpi regeneracja i blask!
Polecamy do: cery mieszanej, na dzień i na noc. Doskonale sprawdzi się pod makijaż.
Składniki aktywne: olej z nasion marchwi, z awokado, ze słodkich migdałów, masło kakaowe hydrolat oczarowy.
Działanie: odżywia, nawilża i nadaje skórze promienny wygląd.
Składniki aktywne pod lupą:
• olej z nasion z marchwi – źródło witamin A, B1, B2, C, minerałów i beta karotenu (prowitaminy A), który należy do przeciwutleniaczy i odpowiada za opóźnianie procesów starzenia się naskórka. Posiada właściwości tonizujące i przeciwzmarszczkowe. Intensywnie regeneruje, nawilża, natłuszcza oraz poprawia koloryt skóry. Polecany przede wszystkim do pielęgnacji cery dojrzałej.
• masło kakaowe – od wieków uważane za jedno z najlepszych składników pielęgnacyjnych. Uzyskuje się poprzez wytłoczenie tłuszczu z nasion kakaowca. Zawiera cenne witaminy oraz potas, magnez, wapno i żelazo, a także antyoksydanty neutralizujące działanie wolnych rodników. Natłuszcza, zmiękcza, regeneruje i chroni naskórek przed wysuszeniem. Masło kakaowe jest biozgodne ze skórą i poprawia wchłanialność kosmetyków.
• świeży ekstrakt z nagietka – źródło olejku lotnego, flawonoidów, karotenoidów, alkoholi trój terpenowych, śluzów, związków żywicowych, goryczy i kwasu jabłkowego. Polecany w pielęgnacji cery wrażliwej, podrażnionej, a także tłustej i trądzikowej. Wykazuje działanie przeciwzapalne i oczyszczające. Łagodzi podrażnienia skóry wynikające z poparzeń, odmrożeń i ukąszeń owadów. Pielęgnuje i regeneruje naskórek.
• hydrolat oczarowy – pozyskiwany jest w procesie destylacji liści lub kory drzewa oczarowego z parą wodną. Działa antybakteryjnie, tonizująco i przeciwzapalnie. Jest szczególnie polecany do pielęgnacji cery trądzikowej oraz naczynkowej. Kremy powstałe na bazie hydrolatu oczarowego poprawiają koloryt skóry, oczyszczają i zwężają pory, regulują wydzielanie sebum.
• olej z awokado – otrzymywany w wyniku tłoczenia miąższu owoców awokado, o wysokiej zawartości składników aktywnych, posiada wszechstronne właściwości pielęgnacyjne. Wykazuje zdolności przenikania w głąb naskórka. Chroni przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, które powodują powstawanie zmarszczek i utratę jędrności skóry. Zawarte w oleju antyoksydanty łagodzą podrażnienia, i delikatne oparzenia wywołane nadmierną opalenizną.
• olej ze słodkich migdałów – zawiera kwasy tłuszczowe, witaminy A, D i E. Idealnie sprawdza się jako składnik kosmetyczny w pielęgnacji cery suchej, wrażliwej, dojrzałej, normalnej i mieszanej. Zmiękcza, odżywia, ma bardzo wysokie zdolności nawilżania i wygładzania.
Właściwości: kosmetyk wegański. Zawartość składników aktywnych i naturalnych wynosi 96%. Dopuszcza się nieznaczne zmiany koloru, zapachu i konsystencji. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed słońcem.
Sposób użycia: niewielką ilość kremu nanieść na oczyszczoną skórę twarzy.